top of page

Informatie

Kundalini ...

heeft te maken met de spiraal van de levensenergie (prana). Yoga ontstond in een tijd waarin men bewuster werd van alles om hen heen. Het vermogen om gezond, gelukkig en geestelijk-bewust te leven, ontwikkelde zich duizenden jaren geleden en in meerdere beschavingen. Er werd vast gesteld dat de menselijke gezondheid te maken heeft met levensenergie. De yoga richtte zich op het stimuleren en regelen van die energie in de mens. Hierbij de essentie van het bewustzijn, wat  nodig is om het zenuwstelsel en kliersysteem volledig te laten ontwikkelen en functioneren. Deze energie heet Kundalini.

IMAG1864_1.jpg
Yogi Bhajan, meester in Kundalini Yoga en witte tantra. Op zijn 14 de al  een erkend Kundalini Yoga meester wonende in India.
Bracht de KY in 1968 naar het Westen,hij begreep dat er behoefte was in de oude kennis van yoga.
Heeft van 1968 tot aan zijn dood in 2004 les gegeven aan een ieder die dat graag wilde.
Zijn doel was niet om zoveel mogelijk leerlingen te hebben maar om leraren te trainen, zodat de kennis van KY werd doorgegeven

Vakantie: 
Kundalini Yoga Walcheren sluit haar deuren
De Maanden Juli en Augustus 2024

 

 

In de lessen ...  

zullen we aan de slag gaan met vier verschillende delen. We zullen beginnen met 'intunen', door middel van de mantra Ong Namo Guru Dev Namo[ het intunen naar je hogere zelf] Daarna doen we een Kriya oftewel oefeningen, je wordt je bewust van waar je mee bezig bent, lichamelijk en geestelijk. .Tijdens de les is er veel aandacht voor de ademhaling. Pranayam onze levensenergie. Na inspanning komt ontspanning ; om de opgebouwde energie los te laten en volledig rust te kunnen ervaren in je lichaam- en geest. 
Ten slotte meditatie, om de aandacht naar binnen te brengen. Je gaat leren om bewust te worden, de ruimte op te zoeken tussen je gedachten. Je te focussen op je ademhaling. Met meditatie is het mogelijk om negatieve patronen te doorbreken en een bepaalde stilte te creëren.

Na de meditatie is er een ontspanning begeleid met mooie muziek om zo je lichaam en geest rust te geven.

Na de ontspanning is het even rustig uit de ontspanning  komen met een aantal cooling down oefeningen.

We komen dan in kleermakerszit en tunen uit met de Long Time Sun 3x je bedankt jezelf en ook de ander met Sat Nam

Kundalini Yoga bevat mooie elementen zoals het chanten van een mantra, celestial communication, Sadhana, maar ook dans. Kundadance en niet te vergeten de OSHO kundalini meditatie. Jezelf verbinden

20200207_142834_edited.jpg
Marion van de Velde...

is mijn naam en ik mag mijzelf trots een Kundalini Yoga Instructor noemen. Ik heb een opleiding afgerond aan The Kundalini Research Institute

"Let your light shine everywhere, just like a lighthouse" - Kurumarka S. Khalsa

Op het moment dat ik in aanraking kwam met deze vorm van yoga was ik eigenlijk op slag verliefd. Er ging een hele wereld voor mij open waarin ik mijzelf keer- op keer heb gevonden. Met veel passie kan ik zeggen dat ik mijn kennis en ervaringen graag deel met anderen, en daarom ben ik gaan les geven. Als je vragen hebt, mag je die altijd aan me stellen! 

Warme groet, Sat nam.

Seva Priti Kaur

bottom of page